SKOLENI.net Školení, kurzy, semináře # vecna prava se zamerenim na ochranu vlastnick eho prava a judikaturu nejvyssiho soudu cr z let 2017 - 2019

KURZ: Věcná práva se zaměřením na ochranu vlastnického práva a judikaturu Nejvyššího soudu ČR z let 2017 - 2019

Program semináře: * ochrana vlastnického práva – typologie žalob * ochrana vlastnictví a přechodná ustanovení občanského zákoníku * vindikační vlastnická žaloba (předpoklady použití a procesní souvislosti) * negatorní žaloba (předpoklady použití) * určovací žaloba (předpoklady jejího použití a její přesah


Program kurzu



Program semináře:

* ochrana vlastnického práva – typologie žalob

* ochrana vlastnictví a přechodná ustanovení občanského zákoníku

* vindikační vlastnická žaloba (předpoklady použití a procesní souvislosti)

* negatorní žaloba (předpoklady použití)

* určovací žaloba (předpoklady jejího použití a její přesah do konkrétních institutů – společné jmění manželů, podílové spoluvlastnictví, institut přestavku, nesprávné katastrální zápisy apod.)

* institut dobré víry a věcná práva – použitelnost a důkazní břemeno (dobrověrné nabyvatelství, přestavek)

* institut zneužití práva a jeho dosah do jednotlivých oblastí věcných práv (sousedská práva, ochrana vlastnictví, podílové spoluvlastnictví apod.)

* zásadní judikatura Nejvyššího soudu v oblasti věcných práv přijatá v letech 2017 – 2019 (společné jmění manželů, podílové spoluvlastnictví, služebnosti, sousedská práva apod.)


Obsah kurzu - školení     Program semináře: * ochrana vlastnického práva – typologie žalob * ochrana vlastnictví a přechodná ustanovení občanského zákoníku * vindikační vlastnická žaloba (předpoklady použití a procesní souvislosti) * negatorní žaloba (předpoklady použití) * určovací žaloba (předpoklady jejího použití a její přesah do konkrétních institutů – společné jmění manželů, podílové spoluvlastnictví, institut přestavku, nesprávné katastrální zápisy apod.) * institut dobré víry a věcná práva – použitelnost a důkazní břemeno (dobrověrné nabyvatelství, přestavek) * institut zneužití práva a jeho dosah do jednotlivých oblastí věcných práv (sousedská práva, ochrana vlastnictví, podílové spoluvlastnictví apod.) * zásadní judikatura Nejvyššího soudu v oblasti věcných práv přijatá v letech 2017 – 2019 (společné jmění manželů, podílové spoluvlastnictví, služebnosti, sousedská práva apod.)

Podrobnosti o kurzu

Dotazy a komentáře ke kurzu

Přihláška na kurz

Odesláním formuláře 'Přihláška na kurz' se zaregistruje Vaše přihláška a na zadaný email přijde potvrzení o odeslání této přihlášky. V případě poskytnutí osobních údajů, souhlasíte s archivací těchto údajů v souladu s podmínkami zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, ve znění pozdějších předpisů. Souhlas se zpracováním osobních údajů pro marketingové účely nevyžadujeme, tyto data nezpracováváme. Server pouze zprostředkovává objednávky kurzů & kontakt na jejich pořadatele. Před odesláním přihlášky je nutno souhlasit s obchodními podmínkami účasti na kurzu daného pořadatele kurzu. Neodpovídáme za správnost uvedených údajů. © OBEC.net, sro.
URL >> https://skoleni.net/skoleni_82042_vecna-prava-se-zamerenim-na-ochranu-vlastnickeho-prava-a-judikaturu-nejvyssiho-soudu-cr-z-let-2017---2019.html

VěcnáprávazaměřenímochranuvlastnickéhojudikaturuNejvyššíhosoudu20172019


Počet kurzů: 120673
Máte zájem nabízet Vaše kurzy na těchto stránkách? - Pošlete nám email na adresu info(at)skoleni.net