SKOLENI.net Školení, kurzy, semináře # dph pri obchodu mezi clenskymi staty eu a s t retimi zememi aktualne a pro rok 2023

KURZ: DPH při obchodu mezi členskými státy EU a s třetími zeměmi aktuálně a pro rok 2023

Na semináři získáte aktuální a hlubší vhled do problematiky uplatňování DPH mezi členskými státy EU a s třetími zeměmi. Budete mít prostor pro diskuzi. * Obchodování se zbožím mezi členskými státy: • pořízení zboží z jiného členského státu (§ 16), – definice, – stanovení místa plnění, -povinnost přiznat daň, – nárok na odpočet daně, daňové doklady, uvádění v KH, • dodání zboží do jiného členského státu, – povinnost přiznat plnění (§ 22), – daňový doklad, – osvobození od daně (§ 64) – DIČ, uvedení v SH, prokazování přepravy zboží, nařízení Rady 282 - 2011, • třístranný obchod (§ 17) – podmínky, daňové doklady, uvádění v SH, • řetězové obchody (§ 7) – osvobozené dodání zboží, • uplatnění DPH u konsignačních skladů (§ 18). Poskytování služby mezi členskými státy: – základní pravidlo pro stanovení místa plnění, – přepravní služby, – služba vztahující se k nemovité věci poskytnutá v jiném členském státě, – uvádění v daňovém přiznání a v souhrnném hlášení. Dovoz a vývoz zboží: • dovoz zboží – povinnost přiznat daň, – stanovení základu daně, – nárok na odpočet daně, – daňové doklady, – uvádění v daňovém přiznání, – osvobození od daně při dovozu zboží, • vývoz zboží – uskutečnění vývozu zboží, – daňové doklady, – prokazování vývozu zboží, rozhodnutí CÚ o vývozu zboží, jiné důkazní prostředky, – uvádění v daňovém přiznání. Odpovědi na dotazy.


Program kurzu





Obchodování se zbožím mezi členskými státy:

pořízení zboží z jiného členského státu (§ 16),
– definice,
– stanovení místa plnění,
-povinnost přiznat daň,
– nárok na odpočet daně, daňové doklady, uvádění v KH,

dodání zboží do jiného členského státu,
– povinnost přiznat plnění (§ 22),
– daňový doklad,
– osvobození od daně (§ 64) – DIČ, uvedení v SH, prokazování přepravy zboží, nařízení Rady 282/2011,

třístranný obchod (§ 17) – podmínky, daňové doklady, uvádění v SH,

řetězové obchody (§
07.) – osvobozené dodání zboží,

uplatnění DPH u konsignačních skladů (§ 18).
Poskytování služby mezi členskými státy:
– základní pravidlo pro stanovení místa plnění,
– přepravní služby,
– služba vztahující se k nemovité věci poskytnutá v jiném členském státě,
– uvádění v daňovém přiznání a v souhrnném hlášení.
Dovoz a vývoz zboží:

dovoz zboží
– povinnost přiznat daň,
– stanovení základu daně,
– nárok na odpočet daně,
– daňové doklady,
– uvádění v daňovém přiznání,
– osvobození od daně při dovozu zboží,

vývoz zboží
– uskutečnění vývozu zboží,
– daňové doklady,
– prokazování vývozu zboží, rozhodnutí CÚ o vývozu zboží, jiné důkazní prostředky,
– uvádění v daňovém přiznání.
Odpovědi na dotazy.


Obsah kurzu - školení     Obchodování se zbožím mezi členskými státy:• pořízení zboží z jiného členského státu (§ 16),– definice,– stanovení místa plnění, -povinnost přiznat daň,– nárok na odpočet daně, daňové doklady, uvádění v KH,• dodání zboží do jiného členského státu,– povinnost přiznat plnění (§ 22),– daňový doklad,– osvobození od daně (§ 64) – DIČ, uvedení v SH, prokazování přepravy zboží, nařízení Rady 282 - 2011,• třístranný obchod (§ 17) – podmínky, daňové doklady, uvádění v SH,• řetězové obchody (§ 7) – osvobozené dodání zboží,• uplatnění DPH u konsignačních skladů (§ 18).Poskytování služby mezi členskými státy:– základní pravidlo pro stanovení místa plnění,– přepravní služby,– služba vztahující se k nemovité věci poskytnutá v jiném členském státě,– uvádění v daňovém přiznání a v souhrnném hlášení.Dovoz a vývoz zboží:• dovoz zboží– povinnost přiznat daň,– stanovení základu daně,– nárok na odpočet daně,– daňové doklady,– uvádění v daňovém přiznání,– osvobození od daně při dovozu zboží,• vývoz zboží– uskutečnění vývozu zboží,– daňové doklady,– prokazování vývozu zboží, rozhodnutí CÚ o vývozu zboží, jiné důkazní prostředky,– uvádění v daňovém přiznání.Odpovědi na dotazy.

Cíl školení - poznámka ke kurzu     Na semináři získáte aktuální a hlubší vhled do problematiky uplatňování DPH mezi členskými státy EU a s třetími zeměmi. Budete mít prostor pro diskuzi.

Podrobnosti o kurzu

Dotazy a komentáře ke kurzu

Přihláška na kurz

Odesláním formuláře 'Přihláška na kurz' se zaregistruje Vaše přihláška a na zadaný email přijde potvrzení o odeslání této přihlášky. V případě poskytnutí osobních údajů, souhlasíte s archivací těchto údajů v souladu s podmínkami zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, ve znění pozdějších předpisů. Souhlas se zpracováním osobních údajů pro marketingové účely nevyžadujeme, tyto data nezpracováváme. Server pouze zprostředkovává objednávky kurzů & kontakt na jejich pořadatele. Před odesláním přihlášky je nutno souhlasit s obchodními podmínkami účasti na kurzu daného pořadatele kurzu. Neodpovídáme za správnost uvedených údajů. © OBEC.net, sro.
URL >> https://skoleni.net/skoleni_101351_dph-pri-obchodu-mezi-clenskymi-staty-eu-a-s-tretimi-zememi-aktualne-a-pro-rok-2023.html

obchodumezičlenskýmistátytřetímizeměmiaktuálně2023


Počet kurzů: 120673
Máte zájem nabízet Vaše kurzy na těchto stránkách? - Pošlete nám email na adresu info(at)skoleni.net