SKOLENI.net Školení, kurzy, semináře # novela zakona o pomoci v hmotne nouzi aktual ity a praxe 2022

KURZ: Novela zákona o pomoci v hmotné nouzi -aktuality a praxe 2022

Akreditace: MPSV - A2021 - 1122-SP - PC - PP; Novela zákona o pomoci v hmotné nouzi MV - AK - PV-89 - 2022; Zákon o pomoci v hmotné nouzi (webinář) Cíl semináře Seznámení účastníků s aktuální novelou zákona o pomoci v hmotné nouzi a diskuze nad praktickými případy. Účastníci si svou účastí prohloubí poznatky z oblasti aplikace zákona a umožní jim získat aktuální informace a dovednosti, jak správně aplikovat zákonné normy při efektivním rozhodování při vyplácení dávek pomoci v hmotné nouz


Program kurzu




Cíl semináře Seznámení účastníků s aktuální novelou zákona o pomoci v hmotné nouzi a diskuze nad praktickými případy. Účastníci si svou účastí prohloubí poznatky z oblasti aplikace zákona a umožní jim získat aktuální informace a dovednosti, jak správně aplikovat zákonné normy při efektivním rozhodování při vyplácení dávek pomoci v hmotné nouzi.
 
V rámci semináře se seznámíte s aktuálním výkladem zákona o pomoci v hmotné nouzi ve světle novel a ve vazbě na Metodické pokyny MPSV. Výklad lektor s dlouholetými zkušenostmi na MPSV povede se zřetelem na problematické okruhy, které přináší praxe, aktuální situaci v systému pomoci v hmotné nouzi, novely zákona o pomoci v hmotné nouzi a další související zákony, jejich připomenutí, možné problémy. Lektor ve svém výkladu také upozorní na nejčastější problémy, které se vyskytují při provádění zákona o pomoci v hmotné nouzi a jejich řešení. Řešení specifických situací osob v hmotné nouzi na základě metodických pokynů. Kurz je určen sociálním pracovníkům, pracovníkům sociálních odborů obcí a krajů, pracovníkům úřadů práce a dalším zájemcům o tuto problematiku z řad pomáhajících profesí. Obsah semináře:
* aktuální situace v systému pomoci v hmotné nouzi
* změny v ostatních dávkových systémech dotýkající se
   systému pomoci v hmotné nouzi
* současné otázky zákona o pomoci v hmotné nouzi:
* zrušení opatření obecné povahy a zda se připravuje  
   nějaká náhrada opatření
* předávání informací obcí Úřadu práce ČR ohledně pokut
* srážení pokut z dávek pomoci v hmotné nouzi
* mimořádná okamžitá pomoc, podmínky pro nárok, výši a
   její poskytování
* příspěvek na živobytí, podmínky pro nárok, výši a jeho
   poskytování
* dávka mimořádné okamžité pomoci a její poskytování
* doplatek na bydlení, podmínky pro nárok, výši a jeho
   poskytování
* příklady výpočtu dávek
* nejčastější problémy, které se vyskytují při aplikaci
   zákona a jejich řešení
* metodika a její využití v praxi
* řešení specifických situací osob v hmotné nouzi Seminář je akreditován MPSV i MV!

Podrobnosti o kurzu

Dotazy a komentáře ke kurzu

Přihláška na kurz

Odesláním formuláře 'Přihláška na kurz' se zaregistruje Vaše přihláška a na zadaný email přijde potvrzení o odeslání této přihlášky. V případě poskytnutí osobních údajů, souhlasíte s archivací těchto údajů v souladu s podmínkami zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, ve znění pozdějších předpisů. Souhlas se zpracováním osobních údajů pro marketingové účely nevyžadujeme, tyto data nezpracováváme. Server pouze zprostředkovává objednávky kurzů & kontakt na jejich pořadatele. Před odesláním přihlášky je nutno souhlasit s obchodními podmínkami účasti na kurzu daného pořadatele kurzu. Neodpovídáme za správnost uvedených údajů. © OBEC.net, sro.
URL >> https://skoleni.net/skoleni_99211_novela-zakona-o-pomoci-v-hmotne-nouzi--aktuality-a-praxe-2022.html

Novelazákonapomocihmotnénouzi-aktualitypraxe2022


Počet kurzů: 120800
Máte zájem nabízet Vaše kurzy na těchto stránkách? - Pošlete nám email na adresu info(at)skoleni.net