SKOLENI.net Školení, kurzy, semináře # dph u obci mest statutarnich mest hl mest a prahy kraju i jinych neziskovych subjektu v roce 2024 a navrzene zmeny zdph 2025 2027

KURZ: DPH u obcí, měst, statutárních měst, hl. města Prahy, krajů i jiných neziskových subjektů v roce 2024 a navržené změny ZDPH 2025-2027

Tento kurz je akreditovaný

1. Aktuální informace z oblasti DPH, přijaté změny ZDPH pro r. 2024. 2. Změny DPH v r. 2024 z konsolidačního balíčku: změny sazeb daně, postup při změně sazby daně dle ZDPH, vyúčtování elektřiny, plynu, vody, změny ve výpočtu daně, snížená sazba daně, položky vyřazené ze snížené sazby daně, plnění osvobozená od daně s nárokem na odpočet daně –


Program kurzu



1. Aktuální informace z oblasti DPH, přijaté změny ZDPH pro r. 2024.
2. Změny DPH v r. 2024 z konsolidačního balíčku: změny sazeb daně, postup při změně sazby daně dle ZDPH, vyúčtování elektřiny, plynu, vody, změny ve výpočtu daně, snížená sazba daně, položky vyřazené ze snížené sazby daně, plnění osvobozená od daně s nárokem na odpočet daně – dodání knih, knihovnické služby, půjčování a nájem knih, závazné posouzení k osvobození od daně při dodání a půjčování knih, změny v odpočtu daně u vybraného osobního automobilu, postup při uplatňování plného i částečného odpočtu daně, snížení odpočtu daně u vybraného osobního automobilu.
3. Nové metodické informace GFŘ, nový formulář daňového přiznání a kontrolního hlášení, ostatní aktuální informace 2024.
4. Informace o návrhu novely ZDPH 2025 – 2027: dotace jako součást úplaty za plnění, činnosti uskutečňované v zanedbatelné míře, nová pravidla u dlouhodobého majetku vytvořeného vlastní činností, změny v osvobození od daně (dodání pozemku a vybrané nemovité věci, výchovné a vzdělávací činnosti), zkrácení lhůty pro uplatnění odpočtu daně, změny v poměrném a kráceném odpočtu daně ad.
5. Předmět DPH u obcí a neziskových subjektů, činnosti, které jsou / nejsou předmětem daně, judikatura SDEU, analýza činností, které subjekt vykonává – rozlišení mezi výkony veřejné správy a ekonomickými činnostmi.
6. Ekonomické činnosti zdanitelné a osvobozené od daně, sazby daně, činnosti osvobozené od daně, výčet a charakteristika, uplatňování DPH při prodeji pozemků obcí.
7. Souvislost činnosti a nároku na odpočet daně, pravidla uplatňování odpočtu daně.
8. Pravidla pro uplatňování odpočtu daně – plný / krácený odpočet daně, poměrná část odpočtu daně, výpočet koeficientu, opravy, úpravy a vyrovnání odpočtu daně – vysvětlení postupů na samostatných příkladech.
9. Vybrané části ZDPH se zvláštnostmi pro obce, města, neziskové subjekty, režim přenesení daňové povinnosti, výpočet příkladu.
10. Diskuze, odpovědi na dotazy účastníků.


Obsah kurzu - školení     1. Aktuální informace z oblasti DPH, přijaté změny ZDPH pro r. 2024. 2. Změny DPH v r. 2024 z konsolidačního balíčku: změny sazeb daně, postup při změně sazby daně dle ZDPH, vyúčtování elektřiny, plynu, vody, změny ve výpočtu daně, snížená sazba daně, položky vyřazené ze snížené sazby daně, plnění osvobozená od daně s nárokem na odpočet daně – dodání knih, knihovnické služby, půjčování a nájem knih, závazné posouzení k osvobození od daně při dodání a půjčování knih, změny v odpočtu daně u vybraného osobního automobilu, postup při uplatňování plného i částečného odpočtu daně, snížení odpočtu daně u vybraného osobního automobilu. 3. Nové metodické informace GFŘ, nový formulář daňového přiznání a kontrolního hlášení, ostatní aktuální informace 2024. 4. Informace o návrhu novely ZDPH 2025 – 2027: dotace jako součást úplaty za plnění, činnosti uskutečňované v zanedbatelné míře, nová pravidla u dlouhodobého majetku vytvořeného vlastní činností, změny v osvobození od daně (dodání pozemku a vybrané nemovité věci, výchovné a vzdělávací činnosti), zkrácení lhůty pro uplatnění odpočtu daně, změny v poměrném a kráceném odpočtu daně ad. 5. Předmět DPH u obcí a neziskových subjektů, činnosti, které jsou - nejsou předmětem daně, judikatura SDEU, analýza činností, které subjekt vykonává – rozlišení mezi výkony veřejné správy a ekonomickými činnostmi. 6. Ekonomické činnosti zdanitelné a osvobozené od daně, sazby daně, činnosti osvobozené od daně, výčet a charakteristika, uplatňování DPH při prodeji pozemků obcí. 7. Souvislost činnosti a nároku na odpočet daně, pravidla uplatňování odpočtu daně. 8. Pravidla pro uplatňování odpočtu daně – plný - krácený odpočet daně, poměrná část odpočtu daně, výpočet koeficientu, opravy, úpravy a vyrovnání odpočtu daně – vysvětlení postupů na samostatných příkladech. 9. Vybrané části ZDPH se zvláštnostmi pro obce, města, neziskové subjekty, režim přenesení daňové povinnosti, výpočet příkladu. 10. Diskuze, odpovědi na dotazy účastníků.

Podrobnosti o kurzu

Dotazy a komentáře ke kurzu

Přihláška na kurz

🔥 NA VYBRANÉ ŠKOLENÍ & datum konání SE MŮŽETE PŘIHLÁSIT zde:
DPH u obcí, měst, statutárních měst, hl. města Prahy, krajů i jiných neziskových subjektů v roce 2024 a navržené změny ZDPH 2025-2027 - Rekvalifikační kurz


Přihláška na kurz: 28.11.2024 Brno

Termín
čtvrtek 28. listopadu 2024,
9.00-cca 14.00 h
Cena
2290 Kč/os.,
v ceně výklad lektorky, studijní materiály, certifikát o absolvování, káva, oběd Místo
BRNO - Café Práh, Ve Vaňkovce 1 Místnost: salonek
BRNO - Café Práh, Ve Vaňkovce 1 Místnost: salonek

DPH u obcí, měst, statutárních měst, hl. města Prahy, krajů i jiných neziskových subjektů v roce 2024 a navržené změny ZDPH 2025-2027 - Rekvalifikační kurz


Přihláška na kurz: 3.12.2024 Olomouc

Termín
úterý 3. prosince 2024,
9.00-cca 14.00 h
Cena
2290 Kč/os.,
v ceně výklad lektorky, studijní materiály, certifikát o absolvování, káva, oběd Místo
OLOMOUC - REGIONÁLNÍ CENTRUM OLOMOUC, Jeremenkova 40b Místnost: salonek 1. patro
OLOMOUC - REGIONÁLNÍ CENTRUM OLOMOUC, Jeremenkova 40b Místnost: salonek 1. patro

Odesláním formuláře 'Přihláška na kurz' se zaregistruje Vaše přihláška a na zadaný email přijde potvrzení o odeslání této přihlášky. V případě poskytnutí osobních údajů, souhlasíte s archivací těchto údajů v souladu s podmínkami zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, ve znění pozdějších předpisů. Souhlas se zpracováním osobních údajů pro marketingové účely nevyžadujeme, tyto data nezpracováváme. Server pouze zprostředkovává objednávky kurzů & kontakt na jejich pořadatele. Před odesláním přihlášky je nutno souhlasit s obchodními podmínkami účasti na kurzu daného pořadatele kurzu. Neodpovídáme za správnost uvedených údajů. © OBEC.net, sro.
URL >> https://skoleni.net/skoleni_119834_dph-u-obci--mest--statutarnich-mest--hl--mesta-prahy--kraju-i-jinych-neziskovych-subjektu-v-roce-2024-a-navrzene-zmeny-zdph-2025-2027.html

obcíměststatutárníchměstaPrahykrajůjinýchneziskovýchsubjektůroce2024navrženézměnyZDPH2025-2027


Počet kurzů: 120823
Máte zájem nabízet Vaše kurzy na těchto stránkách? - Pošlete nám email na adresu info(at)skoleni.net