SKOLENI.net Školení, kurzy, semináře # ucetni zaverka podnikatelu 2024 novinky 2024 aneb co plati a co se pripravuje pro rok 202 5

KURZ: Účetní závěrka podnikatelů 2024, novinky 2024 aneb co platí a co se připravuje pro rok 2025

Jak už se stalo tradicí v průběhu tohoto semináře se budeme z účetního hlediska zabývat tím, „co dal a vzal rok 2024“ a co se připravuje pro rok 2025. Na semináři se seznámíte s praktickými postupy účetních operací nezbytných pro správné uzavření účetnictví za rok 2024 a sestavení účetní závěrky podnikatelských subjektů. Zaměříme se i na časté chyby, kterých se dopouští účetní jednotky. * Ve vazbě na přípravu účetní závěrky za rok 2023 si připomeneme na co před uzavřením účetních knih nesmíme zapomenout (např. inventarizace a inventarizační rozdíly, účetní operace týkající se konce roku v oblasti zásob, ocenění krátkodobého i dlouhodobého finančního majetku k rozvahovému dni, na co nezapomenout u pohledávek a závazků, kapitálové účty a dlouhodobé závazky k rozvahovému dni, odpisy a oprávky, opravné položky, rezervy, daň z příjmů – splatná i odložená).Program V průběhu tohoto semináře se budeme věnovat i následujícím aktuálním tématům: daňové novinky ve vazbě na účetnictví (např. mimořádné odpisy hmotného majetku – co platí pro roky 2020-2023 a co platí od roku 2024; daňová limitace pro odpisy osobních aut platná od roku 2024; nová sazba daně z příjmů právnických osob a její vliv na odloženou daň, vyloučení nerealizovaných kurzových rozdílů ze základu daně)   dopady povodní do účetnictví a vliv na základ daně z příjmů za rok 2024   interpretace Národní účetní rady k výpočtu odložené daně z titulu vyloučení nerealizovaných kurzových rozdílů ze základu daně   novela zákona o účetnictví coby součást „konsolidačního balíčku“ nová definice „ročního úhrnu čistého obratu“ a její dopady na kategorizaci ÚJ a následně povinnost auditu ÚZ, lhůtu pro podání daňového přiznání k dani z příjmů právnických osob a sestavení účetní závěrky   možnost vedení účetnictví v jiné než české měně (tzv. funkční měně) a vazba na daň z příjmů   zavedení nové povinnosti sestavit Zprávu o udržitelnosti a Zprávu o daních z příjmů     projednávaná novela zákona o účetnictví pro rok 2025   informace o tvorbě nového zákona o účetnictví   Novinky pro rok 2025 budou zmíněny podle legislativního stavu, který bude znám ke konci listopadu.   Posluchači obdrží písemný materiál lektorky.  


Program kurzu



Ve vazbě na přípravu účetní závěrky za rok 2023 si připomeneme na co před uzavřením účetních knih nesmíme zapomenout (např. inventarizace a inventarizační rozdíly, účetní operace týkající se konce roku v oblasti zásob, ocenění krátkodobého i dlouhodobého finančního majetku k rozvahovému dni, na co nezapomenout u pohledávek a závazků, kapitálové účty a dlouhodobé závazky k rozvahovému dni, odpisy a oprávky, opravné položky, rezervy, daň z příjmů – splatná i odložená).

Program



  • V průběhu tohoto semináře se budeme věnovat i následujícím aktuálním tématům:
    • daňové novinky ve vazbě na účetnictví (např. mimořádné odpisy hmotného majetku – co platí pro roky 2020-2023 a co platí od roku 2024; daňová limitace pro odpisy osobních aut platná od roku 2024; nová sazba daně z příjmů právnických osob a její vliv na odloženou daň, vyloučení nerealizovaných kurzových rozdílů ze základu daně)
    • dopady povodní do účetnictví a vliv na základ daně z příjmů za rok 2024
    • interpretace Národní účetní rady k výpočtu odložené daně z titulu vyloučení nerealizovaných kurzových rozdílů ze základu daně
    • novela zákona o účetnictví coby součást „konsolidačního balíčku“
      • nová definice „ročního úhrnu čistého obratu“ a její dopady na kategorizaci ÚJ a následně povinnost auditu ÚZ, lhůtu pro podání daňového přiznání k dani z příjmů právnických osob a sestavení účetní závěrky
      • možnost vedení účetnictví v jiné než české měně (tzv. funkční měně) a vazba na daň z příjmů
      • zavedení nové povinnosti sestavit Zprávu o udržitelnosti a Zprávu o daních z příjmů
    • projednávaná novela zákona o účetnictví pro rok 2025
    • informace o tvorbě nového zákona o účetnictví

    Novinky pro rok 2025 budou zmíněny podle legislativního stavu, který bude znám ke konci listopadu.

  • Posluchači obdrží písemný materiál lektorky.



  • Obsah kurzu - školení     Ve vazbě na přípravu účetní závěrky za rok 2023 si připomeneme na co před uzavřením účetních knih nesmíme zapomenout (např. inventarizace a inventarizační rozdíly, účetní operace týkající se konce roku v oblasti zásob, ocenění krátkodobého i dlouhodobého finančního majetku k rozvahovému dni, na co nezapomenout u pohledávek a závazků, kapitálové účty a dlouhodobé závazky k rozvahovému dni, odpisy a oprávky, opravné položky, rezervy, daň z příjmů – splatná i odložená).ProgramV průběhu tohoto semináře se budeme věnovat i následujícím aktuálním tématům:daňové novinky ve vazbě na účetnictví (např. mimořádné odpisy hmotného majetku – co platí pro roky 2020-2023 a co platí od roku 2024; daňová limitace pro odpisy osobních aut platná od roku 2024; nová sazba daně z příjmů právnických osob a její vliv na odloženou daň, vyloučení nerealizovaných kurzových rozdílů ze základu daně)dopady povodní do účetnictví a vliv na základ daně z příjmů za rok 2024interpretace Národní účetní rady k výpočtu odložené daně z titulu vyloučení nerealizovaných kurzových rozdílů ze základu daněnovela zákona o účetnictví coby součást „konsolidačního balíčku“nová definice „ročního úhrnu čistého obratu“ a její dopady na kategorizaci ÚJ a následně povinnost auditu ÚZ, lhůtu pro podání daňového přiznání k dani z příjmů právnických osob a sestavení účetní závěrkymožnost vedení účetnictví v jiné než české měně (tzv. funkční měně) a vazba na daň z příjmůzavedení nové povinnosti sestavit Zprávu o udržitelnosti a Zprávu o daních z příjmůprojednávaná novela zákona o účetnictví pro rok 2025informace o tvorbě nového zákona o účetnictvíNovinky pro rok 2025 budou zmíněny podle legislativního stavu, který bude znám ke konci listopadu.Posluchači obdrží písemný materiál lektorky.

    Cíl školení - poznámka ke kurzu     Jak už se stalo tradicí v průběhu tohoto semináře se budeme z účetního hlediska zabývat tím, „co dal a vzal rok 2024“ a co se připravuje pro rok 2025. Na semináři se seznámíte s praktickými postupy účetních operací nezbytných pro správné uzavření účetnictví za rok 2024 a sestavení účetní závěrky podnikatelských subjektů. Zaměříme se i na časté chyby, kterých se dopouští účetní jednotky.

    Podrobnosti o kurzu

    Dotazy a komentáře ke kurzu

    Přihláška na kurz

    🔥 NA VYBRANÉ ŠKOLENÍ & datum konání SE MŮŽETE PŘIHLÁSIT zde:
    Účetní závěrka podnikatelů 2024, novinky 2024 aneb co platí a co se připravuje pro rok 2025


    Přihláška na kurz: 3.12.2024 Pardubice
    # Změna ceny kurzu: 2.066,00 Kč/Kurz
    * (Cena včetně DPH: 2.499,86 Kč/Kurz
    9:00-14:00 - 2500 (cena kurzu včetně DPH) - 2066

    Odesláním formuláře 'Přihláška na kurz' se zaregistruje Vaše přihláška a na zadaný email přijde potvrzení o odeslání této přihlášky. V případě poskytnutí osobních údajů, souhlasíte s archivací těchto údajů v souladu s podmínkami zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, ve znění pozdějších předpisů. Souhlas se zpracováním osobních údajů pro marketingové účely nevyžadujeme, tyto data nezpracováváme. Server pouze zprostředkovává objednávky kurzů & kontakt na jejich pořadatele. Před odesláním přihlášky je nutno souhlasit s obchodními podmínkami účasti na kurzu daného pořadatele kurzu. Neodpovídáme za správnost uvedených údajů. © OBEC.net, sro.
    URL >> https://skoleni.net/skoleni_142792_ucetni-zaverka-podnikatelu-2024--novinky-2024-aneb-co-plati-a-co-se-pripravuje-pro-rok-2025.html

    Účetnízávěrkapodnikatelů2024novinky2024anebplatípřipravuje2025


    Počet kurzů: 143372
    Máte zájem nabízet Vaše kurzy na těchto stránkách? - Pošlete nám email na adresu info(at)skoleni.net